Shiawase しあわせ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Japon Mutfağı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
lucid_dream
Admin
Admin
lucid_dream


Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 30

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı Icon_minitimeSalı Ekim 20, 2009 1:27 am

Pirinç Pilavı (Gohan)

Japon Mutfağı 800px-Tamagokake-gohan

Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir. Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır ve genelde yemeğin yanında veya sonunda servis edilir.

Miso Çorbası

Japon Mutfağı Miso_Soup

Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir. Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır. İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir

Sushi

Japon Mutfağı I_like_sushi

Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine “çiğ balık” değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir. Ve birçok değişik sushi çeşitleri mevcuttur.

Sashimi

Japon Mutfağı Sashimi-main

Sahimi çeşitli çiğ balıklardan hazırlanan bir yemektir, doğru ve taze balık ile hazırlanmış ise tadına doyum olmaz. Genelde soya sosu ve wasabi (yaban turpundan yapılan çok ama çok acı bir çeşit macunsu tat verici) karıştırılıp bu karışımın içine batırılarak yenir.

Onigiri

Japon Mutfağı Onigiri_Expressions_by_yiji

Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam. Etrafı nori (kurutulmuş yosun) ile kaplı sushi pilavından yapılan ve ortasında umeboshi (turşusu yapılmış Japon eriği), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb. bulunan oldukça popüler bir yiyecektir.

Domburi

Japon Mutfağı 2345_01

Üzerinde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis yapılan bir yemek çeşididir.

Kare Raisu (Türk yemeklerine çok benziyor. :P)

Japon Mutfağı 20040729_curry

Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir. Köri orijin olarak Hindistan’dan gelmedir fakat, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır.

Soba

Japon Mutfağı Soba

Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir. Makarna gibi incedir, çeşitli ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir.

Udon

Japon Mutfağı Udon

Udon’da aynı soba gibi servis yapılır. Buğday unundan imal edilir. Fakat soba’dan daha kalın ve daha açık renktedir.

Ramen

Japon Mutfağı 10-ramen

Ramen için ben Japonya’nın “döner ekmeği” ifadesini kullanacağım. Aslen Çin’den gelmiştir, fakat Japonya’da o kadar popülerleşmiştir ki Japon mutfağının vazgeçilemez bir parçası olmuştur.

Yakitori (Bu da bizim şiş gibi Very Happy)

Japon Mutfağı Meat_balls2

Sözlük anlamı “tavuk ızgarası” demektir. Tavuğun çeşitli parçaları ve organları küçük şişlere dizilerek ve tatlı bir sosa batırılarak yapılır.

Tempura

Japon Mutfağı Tempura

Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılır. Orijin olarak 16. yy’da Portekizliler tarafından Japonya’ya gelmiş fakat bütün dünya da Japon yemeği olarak ün salmıştır.

Okonomiyaki

Japon Mutfağı Okonomiyaki12_small

Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz. Restoranlarda genelde size hamurunu ve malzemelerini ayrı ayrı getirirler, ve siz masada bulunan ızgara üzerinde kendi keyfinize göre karıştırıp hazırlar ve yersiniz. Eğer Japonya’da Kansai bölgesine giderseniz mutlaka bir okonomiyakiciye uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Gyoza

Japon Mutfağı Gyoza

Gyoza bizim mantımıza çok benzer. İçerisinde bol sarımsak, çeşitli sebzeler ve et karışımından bir malzeme bulunan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır. Gyoza da Japonya’ya Çinden gelmiş yemektir.

Sukiyaki

Japon Mutfağı Sukiyaki2

Sukiyaki masa üzerine bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyarak servis yapılır. Malzemeler (ince kesilmiş et, çeşitli sebzeler, mantarlar ve tofu) çiğ olarak gelir. Yiyecek kişiler bu malzemeleri masadaki kaynar suya batırıp ısıtır ve ellerinde bulunan içinde çiğ yumurta olan kaseler batırarak yerler.

Alıntı: Minik Japonya
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://shiawase.yetkin-forum.com
lucid_dream
Admin
Admin
lucid_dream


Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 30

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı Icon_minitimeÇarş. Ekim 21, 2009 4:28 pm

Onigiri yapımı. Very Happy



Benim elime tesadüf üzeri pilav pişirme makineleri var ya adı ne bilmem artık ondan geçti. Bir ara mutlaka deneyeceğim. Very Happy


En son lucid_dream tarafından Çarş. Ekim 21, 2009 4:32 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://shiawase.yetkin-forum.com
lucid_dream
Admin
Admin
lucid_dream


Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 30

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı Icon_minitimeÇarş. Ekim 21, 2009 4:31 pm

Gake Gohan Yapımı



Farklı (Kestaneli):

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://shiawase.yetkin-forum.com
lucid_dream
Admin
Admin
lucid_dream


Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 30

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı Icon_minitimeÇarş. Ekim 21, 2009 4:34 pm

Gyoza Yapımı:

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://shiawase.yetkin-forum.com
lucid_dream
Admin
Admin
lucid_dream


Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 30

Japon Mutfağı Empty
MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Japon Mutfağı Icon_minitimeÇarş. Ekim 21, 2009 4:39 pm

Ramen Yapımı:

Yakubuta Ramen:



Ramen Jiro & Garlic:



Ramen Noodles Healthier:


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://shiawase.yetkin-forum.com
 
Japon Mutfağı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Japon Görgü Kuralları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Shiawase しあわせ :: Japonya Genel :: Japonya Genel-
Buraya geçin: